civ, Graz, 12.09.2005
text by: chus ei rait'r

Les Hommes Sauvages - "Playtime"

Les Hommes Sauvages, бенд од Берлин, кои со својот концерт во Виенскиот клуб Chelsea, пред многу време ме оставија подзинат!!! Можда падна и по некоја лига незнам!!! Ако некој од вас сака и почитува музика како Calexico, The Bambi Mollesters, Nick Cave, John Spencer, сурф рок со гитари кои гребат, ама вистински гребат тоа се Les Hommes Sauvages! Воедно добивате лудило машки глас, а богами уште поубав женски вокал.

&от се состои од квалитетни музичари, кои веќе подолго време се присутни на музичката сцена. Фронтмен на бендот е: Kristof Hahn, можеби некој од вас го познава од Angels of Light (супер бенд btw). Бубњарот е поранешниот бубњар на Nick Cave & The Bad Seeds, Thomas Wydler. Другите членови се Yoyo Röhm, кој исклучиво свири на Контрабас и прекрасниот женски вокал Viola Limpet.
&от единствен албум "Playtime", кој излезе при крајот на 2004, а својата промоција и слава, главно во земјите од германско говорно подрачје, ја доживеа во почетокот на 2005. На овој албум, кој е излезен и како CD и како LP, се наоѓаат песни на повеќе јазици, германски, англиски и француски!! На пример самата песна el cigarete (мене ми е favorite) е изведена на повеќе јазици што ја прави да биде уште поубава и поинтересна!!

ден супер сурф рок бенд со супер гитари!!!